Mi Buenos Aires querido…
…cuando yo te vuelva a ver no habrá más pena ni olvido.
 

PUERTO MADERO.

Puerto Madero är ett distrikt i centrala Buenos Aires med fashionabla restauranger, kontorshus och exklusiva bostadshus. Det mesta i stadsdelen har uppförts kring gamla, vackert renoverade hamnmagasiner och satsningen, ett mycket lönsamt fastighetsprojekt i flera etapper, påminner om London Docklands. De första etapperna, ett stenkast från regeringhuset, blev klara i början av 90-talet och området kring den gamla hamnen byggs fortfarande ut.

 

 

 

 

 

PLAZA DE MAYO

 

 

 

 

 

 

 

 

PUERTO MADERO

VIDEO
 

PLAZA DE MAYO.  DOM SÖRJANDE MÖDRARNAS TORG.

 

 

Runt Plaza de Mayo finns många av stadens historiska landmärken, det gamla stadshuset El Cabildo presidentpalatset Casa Rosada och katedralen Catedral Metropolitana. Här finns också riksbanken och det nya stadshuset. Torget har varit i fokus under hela Argentinas historia,

Torget är döpt efter majrevolutionen 1810 som blev startpunkten för självständigheten, Här utropades Argentinas självständighet Här har presidenter avsatts och tillsats och torget har varit en viktig plats för demonstrationer. Varje Torsdag kl 15.00 kommer dom sörjande mödrarna "Los Madres de la plaza" hit och sörjer  sina söner och döttrar som dödades under militärdiktaturen.

WIKIPEDIA

 

ROMI PÅ PLAZA DE MAYO

 

 
VIDEOS
              
Guerra Sucia, detsmutsiga kriget, kallas den argentinska militärens antisubversiva metoder som under militärdiktaturen 1976 - 82 ledde till 30 000 människors försvinnande och/eller död. Den argentinska militären hade för avsikt att utplåna vänstern och peronisterna som hade ett tämligen stort inflytande i samhället, med mord, tortyr, utpressning och kidnappningar. En av de drabbade var argentinsk-svenskan Dagmar Hagelin. ESMA kom att bli det största koncentrationslägret i Argentina. Det beräknas att drygt 5000 fångar kom att tillbringa en tid vid ESMA av vilka 90% beräknas ha mördats, flera i de så kallade dödsflygningarna där fångar flögs och kastades ut över Rio de la Plata.

 


LA  BOCA
La Bocas gamla hamnkvarter kring gatan El Caminito är ett av Buenos Aires populäraste och mest fotograferade turistmål. Gatan är berömd för sina färgglada hus och som tangons födelseplats.
I stadsdelen finns också La Bombonera, hemmaplan för fotbollsklubben CA Boca Juniors.
Stadsdelen är belägen i Buenos Aires sydöstra hörn nära hamnen. Den gränsar till Barracas i väst, San Telmo och Puerto Madero i norr.

 

   

 
 

 


CEMENTERIO DE  LA RECOLETA.

Cementerio de La Recoleta, kyrkogården La Recoleta, belägen i stadsdelen Recoleta i Buenos Aires, utmärker sig för de fina skulpturarbeten som pryder gravar och mausoleer, och har med tiden förvandlats till en stor turistattraktion. I bjärt kontrast till kyrkogården, ligger runt La Recoleta flera exklusiva hotell, många av de mest etablerade restaurangerna och kaféerna i huvudstanden samt flera konstmuseeer och modehus.

Kyrkogården räknas som den argentinska huvudstadens första offentliga kyrgogård och öppnades för allmänheten 1822 efter att ha varit en för prästerskapet enskild kyrkogård sedan mitten på 1700-talet. Många av Argentinas stora personligheter inom politik, ekonomi och kultur ligger begravda i La Recoleta. Den mest besökta graven, ganska anspråklös och undangömd i ett familjemauseleum, är Evita Peróns.

ARGENTINAS NATIONAL HELGON   EVITA PERONS    GRAV

 

           

 


 
FLOD DELTAT "EL TIGRE"

 

El Tigredeltat där Paranafloden rinner ut i La Platafloden består av hundratals små öar och kanaler. Här har många Buenos Airesbor sina sommarhus.

 

 

PÅ VÄG TILL EL TIGRE

 

 

 

 

UNDRAR OM DEN FLYTER

 

 

VIDEO
 

 


BLANDAT
 
VIDEO FRÅN VÅRAN TRIPP

 

COOL BIL

 

 

 

VÄRLDENS BREDASTE GATA "19 DE JULIO"

 

 

CASA ROSADO, PRESIDENTPALATSET.

SEBBE PÅ FLORIDA STREET.

 

SHOPPING CENTER

 

LUMMIG JAPANSK TRÄDGÅRD

 

 

 

 

VÄRLDENS BÄSTA KÖTT

 

SEBBE MÄTT & BELÅTEN

 

PRESIDENTPALATSET

 

 

 

FLORIDA STREET

 

ROMI VÄNTAR PÅ TÅGET

 

SEBBE KOLLAR LÄGET

SEB & ROMI

 

 

 

FLORIDA STREET

CHILLAR MED EN COLA

 

LITE VATTEN I DEN 35 GRADIGA VÄRMEN.

 

NÄSTA-->